Drobečková navigace

Úvod > Aktuality > Slavnostní zahájení školního roku 2022/2023

Slavnostní zahájení školního roku 2022/2023



Datum konání:
1.9.2022
Slavnostní zahájení školního roku 2022/2023

Vážení kolegové, rodiče a žáci školy a zejména ti nejmenší noví prvňáčci dovolte, abych Vás co nesrdečněji přivítala ve školním roce 2022/2023. Doufám, že jste všichni prožili pohodové prázdniny, odpočali si a načerpali síly do nového školního roku a jste připraveni na 10 měsíců společné usilovné práce. Čeká nás hodně práce a zábavy, školní rok, ve kterém budeme opět získávat nové dovednosti a znalosti.

Těší se na Vás, milí žáci, vaši pedagogové, vychovatelky školní družiny, tým správních zaměstnanců, zaměstnankyně školní jídelny pečující o naše spokojená bříška a samozřejmě vedení školy.

Taktéž srdečně vítám naše hosty: starostu pana Jaromíra Nevřelu, místostarostu pana Jiřího Kolečkáře, předsedkyni školské rady paní Petru Macovou, předsedu Rodičovského sdružení pana Ivo Havlíčka, a pana faráře Jana Zelenku.

Vítám zpět naše deváťáky, pro které pod vedením třídního učitele Mgr.Josefa Fichny začíná poslední rok povinné školní docházky.   Osmáci v letošním roce budou pokračovat pod vedením Mgr.Jakuba Chřibka a Mgr.Iva Hofera, třídu VII. povede Mgr.Michal Pavlásek. VI.A  začíná svou kariéru na 2.stupni pod vedením třídní učitelky Mgr.Petry Liché a VI.B se dnes setká opět se svou paní učitelkou Mgr.Magdou Stříbnou.

Na školu se určitě těšili žáci 1.stupně. Ve třídě V.B se ujme třídnické role Mgr.Josef Mitoraj, V.A pokračuje pod vedením Mgr.Veroniky Plánkové, žáci IV.A a IV.B se po prázdninách opět setkají ve třídě s Mgr.Anetou Lorencovou a Mgr.Zuzanou Brunclíkovou. Třeťáci jsou připraveni ke startu III.A pod vedením Mgr.Lenky Kašné a III.B povede Mgr.Kamila Šoltysová. Mgr.Jana Smolková a Mgr.Gabriela Langrová stojí po mém boku a už se moc těší na prvňáčky. Naši nejmenší členové žákovské komunity – žákci tříd I.A a I.B budou zdolávat nástrahy prvního ročníku svého vzdělávání na základní škole pod jejich vedením.

Přeji vám, abyste se mezi námi cítili dobře a svými úspěchy postupně převzali štafetu Vašich starších spolužáků. Mnozí z nich se Vám svým úsilím a výsledky studia mohou stát vzorem, ale i Vy se můžete pochlubit třeba krásnou písničkou, kterou znáte ze školky. Odměnou bude malé sladké překvapení, které pro své nové spolužáky připravili žáci 9. ročníku.  Prosím, abyste předali prvňáčkům sladké překvapení na památku dnešního dne.

Úspěšný školní rok přeji všem žákům, učitelům a provozním pracovníkům naší školy. Naším úkolem je učinit maximum, aby se naši žáci cítili ve škole bezpečně, aby byli úspěšní a spokojení. Čeká nás spousta aktivit, projektových dnů, akcí, které už pro Vás naplánovali Vaši učitelé.

Vykročte do nového školního roku 2022/2023 pravou nohou.

Mgr. Elžbieta Stoczková
ředitelka školy